Na pofałdowanych polach, wśród kwitnących drzew i pod cieplutkimi promieniami słońca krążą malutkie, bardzo pracowite pszczółki, krążą między kwiatami pilnie zbierając z nich słodki nektar, przy okazji, przenosząc pyłek z jednego kwiatka na drugi.

W taki o to sposób, w zasadzie trochę niechcący, rodzą się najlepsze owoce. Potem powolutku, bez zbędnego pośpiechu, rosną sobie cichutko ciesząc się słońcem, poranną rosą a przede wszystkim spokojem.

Ich jedynym zadaniem jest stać się ślicznymi i słodziutkimi, i z tego wywiązują się znakomicie. A naszym jest po prostu im nie przeszkadzać, więc nie przeszkadzamy i spokojnie czekamy na to, by gdy wreszcie dojrzeją, móc rozkoszować się ich błyszczącą skórką, bogatym smakiem, intensywnym aromatem i soczystym miąższem. Tym darem natury chcemy się dzielić z Wami, bo byłoby niewybaczalnym egoizmem kryć go przed światem...

W naszym sadzie dojrzewają najbardziej smakowite jabłka jesienne:
Antonówka Zwykła, Paulared, Delikates, Lobo, Cortland, Rubin, Jester, Szampion, Ligol, Lodel, Elstar, Decosta, Pinova, Jonagold, Jongored, Konel.

Jabłka zimowe: Gloster, Idared, Alwa, Golden Delicius, Zimnnieje Limonnoje.

Przepyszne i chrupiące gruszki: Konferencja, Lukasówka.

Soczyste wiśnie: groniasta z Ujfehertoi i łutówka. Wyborne śliwki: Cacańska Rana, Cacańska Nabolja, Cacańska Lepotika, Empres, Mieszaniec (Amers), Łowicka.

A wszystko to w zgodzie i z pomocą natury.